söndag 8 oktober 2017

Markaryds kommun på 4:e plats i Kommunkampen för Världens Barn!























Markaryds kommun placerade sig på en mycket hedrande 4:e plats bland landets kommuner i Kommunkampen för Världens barn! Med det är vi också den överlägset mest generösa kommunen i Kronoberg. Det stod klart när insamlingsresultatet presenterades i kväll. 

Under den senaste veckan har många frivilligorganisationer, volontärer, företag och föreningar gjort storartade insatser för att på olika sätt bidra och samla in pengar som nu kan skickas vidare till hjälpbehövande barn över hela vår värld. Förra året placerade sig Markaryds kommun på plats nr 6 och vi klättrar således två placeringar. Insamlingsresultatet blev lite drygt 930 000 kr, vilket innebär 93,11 kr per invånare. Detta är en ökning med 132 %, vilket är helt fantastiskt!

En stor del av årets insamling i Markaryds kommun kommer från det fantastiska Bond-projektet. Lars Gahlin och Mats-Ola Pålsson förverkligade under året sin idé om att spela in den sista riktiga Bondfilmen. Alla intäkter från visningarna har helt oavkortat gått till Världens Barn. Ett riktigt stort tack till er!




















Så här säger Evy Jonsson, kampanjledare för Världens Barn på insamlingens hemsida:

När en kommun eller grupp bestämmer sig för att arbeta tillsammans blir det imponerande resultat. Så som bland andra Sorsele och Öckerö gjort under många år, har nu exempelvis Markaryd gjort Världens Barn till en naturlig del av sitt engagemang. Här har några entusiaster gjort en ”Bond-film” som dragit in över en halv miljon kronor.

Men det finns också ett stort engagemang i kommunen i övrigt. Förutom rena bidrag i form av pengar från företag och föreningar har många volontärer lagt tid och energi på att skramla bössa, sälja prylar i Second Hand-butiker, bjuda på sopplunch, samla in pengar i samband med olika evenemang, ordna färglopp, tipspromenader, skivor till kaffet, simma in pengar med mera. Listan kan göras lång och jag är oerhört stolt över det engagemang som så många har visat för denna goda sak. Även till er vill jag rikta ett stort tack.




















Slutligen kan jag inte låta bli att nämna Tord Gustafsson, kultur- och fritidschef i Markaryds kommun som alltmer växt in i rollen som Världens Barn-general i Markaryds kommun. Följande rader skickade Tord ut sent igår kväll och jag måste bara citera honom:

Man blir också så otroligt stolt och ödmjuk när man får ta del av TV-galan, och den stora insamling som vårt underbara land levererar. Och där finns vi, Markaryds kommun, som en av de generösaste kommunerna i Sverige! Tävlingen är kanske av underordnad betydelse, men ändå en viktig morot för insamlingen och Sveriges kommuner. Sedan 2015 har vår kommun kommit etta, sexa och i år……? Det får vi veta imorgon kl 18:15 i SVT! Så sträck på Er!” 

Ett stort tack, Tord, för ditt engagemang!



















Totalt har det hittills samlats in lite mer än 80 miljoner kronor och de stora vinnarna i kampanjen är naturligtvis alla de barn utöver världen som kan få hjälp av olika organisationer tack vare insamlingen och de här pengarna. 

Ett stort tack till alla som bidragit och ett särskilt tack till alla gåvogivare och volontärer som gjort en fantastisk insats i Markaryds kommun!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar